Ga naar hoofdinhoud

Ronde vormen in het interieur!

Ronde vormen in het interieur zien we al een tijdje voorbij komen de laatste jaren. Ook in 2022 zien we deze interieurtrend nog steeds volop. Ronde vormen kun je op veel manieren toevoegen. Denk aan de ronde salontafeltjes, ronde spiegels die je bij elkaar kunt hangen, een grote ronde eettafel, een rond vloerkleed, ronde kussens en een ronde poef.

Maar waarom doen ronde vormen het nu eigenlijk zo goed? Ronde vormen doorbreken de rechte vormen, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Het geeft je interieur bovendien een zachte vriendelijke uitstraling!

Ronde salontafels

Om te beginnen kun je met ronde vormen eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld aan meerdere ronde salontafels bij elkaar. Het handige van ronde salontafels is dat je deze vaak onder elkaar kunt schuiven en dat bespaart een hoop ruimte. Maar ook door te variëren in soort en hoogte van een groepje ronde salontafels of bijzettafels creëer je een speels effect.

Odeon bijzettafels
Combinatie ronde bijzettafels

Ronde eettafels

Daarnaast zijn ronde eettafels niet meer weg te denken in het interieur. Een tafel met een rond tafelblad is knus, gezellig, praktisch en bespaart ruimte in je eetkamer. Dus ook voor de kleinere ruimtes is een ronde eetkamertafel een prima alternatief. Soms is het lastig te bepalen hoe groot een ronde tafel moet zijn. Kies voor 6 personen een tafel met een doorsnee van ongeveer 140 cm en voor 8 personen een diameter van 160 cm.

Eettafel Metropole rond

Accessoires met ronde vormen

Met accessoires haal je de ronde trend ook gemakkelijk in huis. Hang bijvoorbeeld een ronde spiegel of klok boven je dressoir. Of ga voor een mooi rond vloerkleed. Kies voor ronde kussentjes in je bank. Ook kleine veranderingen kunnen een groots effect hebben!

Spiegelset San José van Must Living

Comments

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *