Ga naar hoofdinhoud

Interieurtrend Bouclé

Tegenwoordig zien we steeds vaker bouclé stoffen terugkomen in het interieur. Deze luxe ogende stof zorgt voor een warm gevoel. Daarnaast is het ook heerlijk behaaglijk en comfortabel.

Wat is nu eigenlijk bouclé?
Bouclé is een (meestal) geweven stof met een oppervlakte van lusjes. De naam van bouclé stoffen komt uit het Frans, een bouclé wordt vertaald als lus of krul. Bouclé wordt ook wel ‘Chanel stof’ genoemd. Dit komt doordat het herkenbaar is voor de mode van het merk Chanel. Al sinds de jaren 50 is de stof erg populair bij Franse modehuizen, voornamelijk door de combinatie van een luxueuze en elegante uitstraling.

Eigenschappen boucle

Wat erg fijn is, bouclé is een sterke stof en kreukt nauwelijks. De stof is makkelijk schoon te maken. Daarnaast is het ook nog eens een water- en vuilafstotende stof, ideaal dus voor op jouw bank of eetkamerstoel. De stof nodigt uit om te gaan zitten en zorgt voor een sfeervolle en warme uitstraling in jouw interieur.  

Er zijn verschillende opties om de bouclé stof in het interieur terug te brengen.

Bouclé eetkamerstoel

Een eetkamerstoel van bouclé zorgt ervoor dat je heerlijk kunt tafelen. Wanneer je voor rust gaat in het interieur is een bouclé eetkamerstoel perfect! De stoffen hebben namelijk vaak een neutrale kleur, in combinatie met ronde vormen. Dit zorgt voor de rustige uitstraling. 

Bouclé bank

Een mooie loungebank bekleed met een heerlijke bouclé stof staat garant voor een luxueuze en sfeervolle uitstraling. De zachte stof zorgt er voor dat je heerlijk tot rust komt en comfortabel kunt zitten. Daarnaast laat de stof laat zich makkelijk combineren met velvet of ecoleder. Met een bank in een zachte boucle stof krijg je, hoe dan ook een heerlijk zacht, comfortabel gevoel in huis.

https://trendzenzo.nl/shop/collecties/must-living/must-living-bank-element-rally-zonder-armen-beige/

Comments

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *